Because I want to get fit

Kuten mainitsin ohimennen joillekkin kavereilleni,tein päätöksen ja ostin valmennuspaketin Optimal Performancen kautta. Olen siitä enemmän ja vähemmän salaa haaveillut jo koko tämän vuoden ja veronpalautusten saapuessa ensi kuun alussa, päätin toteuttaa haaveeni. Valmennuksen avulla uskon pääseväni tavoitteiseeni nopeammin sekä saavani motivaatiota ja tukea, kun kehitystä seurataan biosignature-mittauksin. Biosignaturesta voit lukea lisää täältä. Lyhyesti ottaen

“BioSignature-analyysi tehdään 12 pisteen ihopoimumittauksena ammattilaiskäyttöön soveltuvilla rasvaprosentin mittauspihdeillä. BioSignature heijastaa rasvan suhteellisen kertymisen perusteella elimistön hormonaalista tilaa. BioSignaturen etuna on, että sen avulla sopiva ruokavalio, elämäntavat ja liikuntasuunnitelma voidaan laatia tehokkaasti juuri sinulle sopivaksi.”

Miksi sitten valitsin OP:n. Tarina juontaa juurensa melko pitkälle. Kiinnostukseni kuntosalitreeniin, kehon muokkaukseen, lihaksiin, ruokavalioihin yms. alkoi lukioaikana. Jostain sain käsiini Tony Halmeen Viikingin voimaopas nimisen kirjan, jonka jälkeen päätin, että haluan olla vahva ja lihaksikas. Tämän jälkeen löysin pakkotoisto.comin ja punttimimmien keskustelupalstan. Siellä kirjoitteli aktiivisesti nimimerkki Faidra, jonka postaukset olivat mielestäni aina asiaa ja pidin häntä jonkinlaisena idolina. Nykyään Faidra eli Kaisa Jaakkola pyörittää OP:ta yhdessä miehensä Jonin kanssa. Olen seurannut Kaisan matkaa aina 2000-luvun puolivälistä tähän päivään saakka. Ja edelleen olen sitä mieltä, että Kaisan jutut ovat asiaa. Ja edelleen pidän Kaisaa tietynlaisena idolinani. Etenkin ihailen hänen rohkeutta hypätä hyvinvointialan yrittäjäksi. Respect!

OP:n valmennuksessa olen ollut aiemminkin mukana. Silloin kyse oli Oikotie Optimaaliin-valmennuksesta, joka toteutetaan ryhmävalmennuksena. Lisää OO:sta voi lukea täältä. Oma osallistumiseni oli 1,5v. sitten. Nyt kun katson taakse päin, ei aika ollut optimaalisin osallistumiselleni. Olin juuri eronnut, muuttanut Helsinkiin pysyvästi ja elämä oli aika, no, epätasapainossa. En jaksanut panostaa valmennukseen 100%:sti ja viimeinen mittauskerta jäi jopa välistä. Jotain kuitenkin valmennuksen opeista jäi mieleeni ja olen satunnaisesti palannut OO:n viikkotehtävien pariin virkistämään muistia. Perjantaiaamun perusteella olen onnistunut jotain tekemään oikein.

Navan seudun piste (umbil) on laskenut huimasti. Kertoo kortisolin eli stressihormonin tasapainottuneen. Tätä tulkintaa tukee parantuneet yöunet. Vielä kovempi lasku tapahtui lonkan tai tutummin jenkkakahvojen pisteessä. Lonkan pisteestä tulkitaan kehon hiilihydraattien sietokykyä. Tämän perusteella näyttäisi siltä, että kehoni sietää entistä paremmin hiilareita ja siksi niitä lisätäänkin ruokavaliooni. Tämän vahvistaa myös selän (s-scap) pisteen lasku. Harmittavasti takareiden piste, joka on ollut koko ajan ongelmani, ei sitten ole laskenut lainkaan. Tämä voi johtua monen eri tekijän summasta. Koska vatsani kanssa on vielä hieman ongelmia voi takareiden piste kieliä suoliston ongelmista. Teemme kokeilun seuraavaan mittaukseen asti ja noudatan gluteenitonta ruokavaliota sinne saakka. Lisää mittauspisteistä ja niiden kertomasta hormonitilasta voi lukea täältä.

Seuraava mittaus on noin kuukauden päästä ja katsotaan miltä luvut silloin näyttää. Nyt vain kovaa treeniä, puhdasta ruokaa ja hyviä yöunia!

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *