Koiran kanssa elämisestä

Olen ollut iloinen ja tyytyväinen koiran omistaja nyt noin 10 vuoden ajan, tai no hieman enemmän jos lasketaan sitä aikaa, kun meillä oli koira kun asuin vielä kotona nuorena vanhempien kanssa. Koirat ovat siis olleet osa elämääni jo jonkin aikaa, sen verran että tuntuu jo hieman vaikealta kuvitellakkaan elämää ilman mitään nelijalkaista kotona.

koirastaKuitenkin koiran omistamisessa on omat haasteensa, jonka takia sitä ei voikkaan mitenkään suoraan suositella kaikille. Se vaatii kärsivällisyyttä ja hermojen pitämisestä varsinkin kun koira on pentu, ja sen lisäksi täytyy myöskin olla valmis näkemään vaivaa koiran hoitamisessa monen vuoden ajan. Lisäksi nuo erilaiset koiratarvikkeet tulevat helposti kalliiksi, kun niitä hankkii vähääkään enemmän.

Kuten niin monessa asiassa, koiran omistamisessa on omat hyvät ja huonot puolensa.

Koiran hyvät puolet

Suurin hyvä puoli koiran omistamisessa on mielestäni se, että siitä on aina seuraa, eikä sen seurasta tarvitse taistella tai nähdä hirveästi vaivaa. Koira on rakastava ja läheinen hyvin helposti, ja sen kanssa ollaan lähes aina hyvissä väleissä, tapahtui mitä tahansa. Ja vaikka sitä joskus tekisikin jotakin tyhmää, niin koira kyllä antaa anteeksi lähes aina jo minuuteissa. Ne ovat siis siinä mielessä helppoa kumppaneita.

Koirat tuovat myös paljon iloa elämään, ja niiden näkeminen ja niiden kanssa oleminen tekee hyvänmielen lähes aina.

Koirat siis monella tavalla nostavat iloisuutta ja nautintoa elämästä, ja tämä tapahtuu melko vähällä vaivalla.

Koiran huonommat puolet

Suurin osa koiran “huonoista” puolista liittyy sen hoitamiseen ja siihen vaivannäköön jota joutuu tekemään sen hoidossa. Koira on elävä olento, jota pitää hoitaa sen ansaitsemalla tavalla. Jos koiraa hoitaa hyvin, on se ihana kumppani, Jos sitä taas kohtelee huonosti, tulee siitä ajan kanssa melkoinen tuholainen ja inhokki.

Omalla vaivannäöllä onkin suuri merkitys koiran lopputulokseen, ja onhan se nyt saakutti pakko hoitaa sitä kunnolla, jos koiran meinaa kerran ottaa kotiinsa. Itse panostan aika paljon koiran hoitoon, ja meiltä se vie vaimon kanssa noin 1 – 2 tuntia päivässä, kun lasketaan lenkit ja ruokailut ja turkinhoidot yms. mukaan.

Mielestäni tämä on kuitenkin sen arvoista, sillä eihän se ole mitenkään niin, että en tuosta hoidosta nauttisi. Koiran kanssa on ihana kävellä luonnossa, ja koiran hoito ja ruokkiminenkin on melko mukavaa touhua, kunhan sen kouluttaa kestämään käsittelyä. Alussa tämä oli tietenkin vähemmän mukavaa, mutta kun pentuvaihe on tältä osin takanapäin, on koiran hoito kivaa ja helppoa.

Keskimäärin rakastan koiraamme ihan älyttömästi, ja en haluaisi luopua hänestä mistään hinnasta. Ymmärrän kuitenkin ihmisiä jotka eivät koiraa halua, sillä heilläkin on selvät syynsä siihen. Ja jos koiraa ei oikeasti halua niin paljon, että sitä jaksaisi hoitaa kunnolla, jättäkää se prosessi mielummin muille. No half-assed treatment please!

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *